Folytatódik az állóháború az esztergomi városvezetésben

Vágólapra másolva!
Tétényi Éva polgármester az adósságrendezési eljárás megindulásának okairól tájékoztatta a polgárokat, míg a Fidesz helyi képviselő-csoportja azt nehezményezi, hogy a polgármester nem vesz részt a testületi üléseken, és ezzel akadályozza a munkát.
Vágólapra másolva!

Tétényi Éva, Esztergom polgármestere sajtóközleményben tájékoztatta a lakosságot az adósságrendezési eljárás megindulásának okairól. A polgármester szerint az eljárásra azért volt szükség, mert Steindl Balázs Fidesz-frakcióvezető a pénzügyi bizottság vezetőjeként nem készített tervet a hitelállomány átcsoportosítására és a likviditás kezelésére. Tétényi Éva felhívta a figyelmet arra, hogy még az előző polgármester, Meggyes Tamás nevével fémjelzett csoport mintegy 25 milliárd forint adósságot halmozott fel az előző ciklusokban, de ezt a választási kampányban letagadták. A polgármester emlékeztetett arra, hogy a Meggyes-csoport Steindl Balázst ajánlja alpolgármesternek.

A Fidesz esztergomi képviselő-csoportja szerint Tétényi Éva polgármester nem vett részt a keddre összehívott rendkívüli testületi ülésen, és ezzel fontos döntések meghozatalát akadályozza. Állításuk szerint ez már az ötödik testületi ülés, amelyen nem jelent meg. A polgármester tartós akadályoztatást jelentett be. Az LMP azonban közleményében azt állította, hogy törvényellenesen hívták össze a gyülést a fideszes képviselők az LMP-s, jobbikos és szocialista képviselők, illetve a polgármester tudta nélkül.

Azt is nehezményezik, hogy Tétényi Éva nem írta alá a Szervezeti és Működési Szabályzatot, így nincs mód a helyettesítésére. A legutóbbi alkalommal azonban úgy döntöttek a képviselők, hogy a korelnököt választják meg az ülés levezetőjének, így több kérdésben sikerült döntést hozni, így például egy óvoda életveszélyes kéményének javításáról, valamint arról, hogy pályázatot írnak ki a helyi közlekedés ellátására.

Tétényi Éva a múlt hét végén látványos akció keretében petíciót juttatott el a miniszterelnöknek. Erről itt olvashat.