Hat és fél évre ítélték az ágyhoz kötött áldozatát kiraboló férfit

Vágólapra másolva!
Jogerősen hat és fél év börtönbüntetésre ítélte a Szegedi Ítélőtábla azt a miskei férfit, aki engedély nélkül tartott forgótáras pisztollyal kirabolta az őt házába befogadó, betegsége miatt azonban ágyhoz kötött áldozatát.
Vágólapra másolva!

A fekvő beteg férfi 2006-ban fogadta be otthonába a vádlottat. Dezső Lajos a szállás fejében elvégezte a ház körüli munkát, ápolta és ellátta őt. A két férfi gyakran italozott. A sértett tavaly júniusban tízezer forintot adott a vádlottnak, hogy cigarettát és bort vegyen neki. A férfi a kocsmában meg is vásárolta a dohányárut, a megmaradt pénzt viszont elitta, és játékgépen eljátszotta. Később visszament a házba, hogy még több pénzt vegyen magához.

A házban a két férfi között szóváltás alakult ki, a sértett pedig visszakövetelte a korábban átadott pénzt. A vádlott kicsavarta a kezéből a harmincezer forintot tartalmazó tárcáját, kivett belőle tízezer forintot azzal, hogy a pénzből bort vesz szállásadójának. Helyette azonban visszament a presszóba, ahol a pénzt ismét eljátszotta és elitta, majd újabb tízezer forintot vett el a sértettől, ekkor már egy engedély nélkül tartott forgótáras pisztolyt is felhasznált, amelyet néhány héttel korábban vásárolt.

A vádlottat azután fogták el, hogy a sértetthez kiérkező házi gondozó értesítette a rendőrséget. A táblabíróság folytatólagosan elkövetett rablás és lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit, s jogerősen hat év hat hónap börtönbüntetésre ítélte.