Cozma-ügy: közel egy percig ütötték a kézist a veszprémi lokál táncterén

Vágólapra másolva!
Ötven másodpercig ütötték támadói Marian Cozma kézilabdázót a veszprémi diszkó táncterén a gyilkosság éjszakáján - derült ki a szakértői vizsgálatokból. A Patrióta lokál felvételein az is látszik, hogy a verekedést a másodrendű vádlott kezdte.
Vágólapra másolva!

Fotó- és videószakértőket hallgatott meg a veszprémi bíróság kedden a Cozma-ügy újabb tárgyalásán. A felvételekből kiderült, hogy a veszprémi Patrióta lokál táncterén 50 másodpercig tartott a verekedés. Azonosíthatóak voltak azok az emberek is, akik Marian Cozma kézilabdázót támadták meg - mondta az egyik szakértő. Köztük van R. Sándor elsőrendű vádlott, és az ügy további vádlottjai: N. Győző, Sz. Iván és P. Gábor. Jól látható a felvételeken, hogy N. Győző kezdte a verekedést: hátulról meglökte a táncoló Marian Cozmát, majd azonnal ütött, a verekedésbe bekapcsolódtak a társai is. N. Győző elismerte, hogy valóban meglökte Marian Cozmát, de azért, mert az többször is "szúrósan nézett rá".

A felvételeken látható az is, hogy R. Sándor nagyot lökött Marian Cozmán, ám ezt az elsőrendű vádlott úgy magyarázta a tárgyaláson, hogy ő nem a támadókhoz csatlakozott, hanem inkább szét akarta választani N. Győzőt és Cozmát, ezért "szétlökte" őket. Egyértelmű a felvételek alapján, hogy egy székkel kétszer is lesújtottak a földön fekvő sportolóra. Azt korábban az ügy negyedrendű vádlottja, P. Gábor is elismerte, hogy a verekedéskor felkapott egy széket.

A szakértők a felvételekek elemzése során megállapították, hogy Marian Cozma derekán baloldalt egy vörös folt látható. A kézilabdázót már a tánctéren érte egy könnyebb sérülést okozó vesetáji szúrás. R. Sándor erről korábban azt mondta, mivel egy üveggel fejbe vágták őt és erősen vérzett, ösztönösen a zsebébe nyúlt a késéért, hogy védje magát, tett egy félköríves mozdulatot a kezével, és egy ember "belefutott" a késébe. Látható a felvételeken, hogy Marian Cozma a derekát fogva menekül el a diszkóból, a csapattársa, Zarko Sesum követi, de kopasz támadói is mennek utána.

A tárgyalás szerdán igazságügyi elmeorvosi szakértők meghallgatásával folytatódik. A Cozma-ügyről szóló összes cikkünket itt olvashatja.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették. Az emberölés ügyében hét ember ellen emeltek vádat.