Kávézni is lehet a Városliget felújított nyilvános vécéjében

Vágólapra másolva!
Zuhanyozni, hajat szárítani, de még kávézni is lehet a főváros legnagyobb nyilvános vécéjében, amelyet hétfőn adtak át a nagyközönségnek. A váratlan helyzetbe kerülők babapelenkát és intimbetétet is beszerezhetnek a városligeti komplexumban.
Vágólapra másolva!

A kulturált európai nagyvárosi léthez hozzátartozik, hogy legyenek megfelelő illemhelyek - jelentette ki György István (Fidesz-KDNP) főpolgármester-helyettes, amikor hétfőn átadta Budapest legkorszerűbb, 17 millió forintból felújított, mozgássérültek számára is elérhető, liftes városligeti vécéjét.

A higiéniai központnak nevezett új, 160 négyzetméteres illemhelyen zuhanyozni és hajat szárítani is lehet. A főváros legnagyobb nyilvános vécéje a Hősök teréhez közel, a Műcsarnok és a jégpálya közötti területen helyezkedik el, és gyermekvécét és pelenkázót is kialakítottak benne. A nyilvános illemhely a hét minden napján reggel 8 és este 8 között van nyitva. A szolgáltatás díja 100 forint, de a zuhanyzó 20 perces használatáért és a törülközőbérlésért, a hajszárítóért külön fizetni kell.

A toalettet működtető Fővárosi Csatornázási Művek közölte, hogy az előcsarnokban kávé- és italautomata áll a várakozók rendelkezésére.