Blikk: A Fidesznél nem szabad rokont alkalmazni titkárként

Vágólapra másolva!
Amíg a KDNP-frakció minden negyedik képviselője rokonait foglalkoztatja parlamenti titkárként, addig a Fidesznél tiltják, hogy hozzátartozó legyen az alkalmazott - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

A Blikk értesülései szerint Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője tavaly, a parlamenti ciklus elején kifejezetten megtiltotta a fideszes honatyáknak, hogy rokonaikat alkalmazzák parlamenti titkárként, a tiltás alól pedig csak néhányan kaptak felmentést.

"A tiltás alól 3 személynek adtunk felmentést, mind a három esetben olyan képviselőről van szó, akiknek a rokona hosszú évek, évtizedek óta a parlamentben dolgozik" - mondták a lapnak fideszes gyakorlatról a kormánypárt frakciójában. A Blikk úgy tudja, Lázár János mindhárom rokonnal személyesen is találkozott, mielőtt engedélyezte volna, hogy parlamenti titkárként a képviselőknek dolgozzanak.

Az MSZP-ben egyáltalán nem alkalmaznak rokonokat, igaz, a képviselők többsége nem is választhatott saját magának munkatársat, ezt a frakció tette meg helyettük. "Miután a 2010-ben kezdődött ciklusban a frakció mérete és a párt erőforrásai finoman szólva is megcsappantak, a képviselőknek is áldozatot kellett hozniuk - mondták a lapnak az MSZP-nél.

A Blikk a múlt héten írt arról, hogy a parlament hét jobbikos tagja, illetve a KDNP kilenc képviselője is a rokonát alkalmazza személyi tikárként. A KDNP frakcióvezetője, Harrach Péter azt mondta, havi nettó 85 ezer forintból nehéz lenne egy rokonnál alkalmasabb embert találni a feladatra.