Mesterházy több ezer MSZP-aktivistát képezne ki

Vágólapra másolva!
Mesterházy Attila egy több ezer főből álló, hatékony szocialista aktivistahálózatot építene ki a párt nemrég kezdődött országos képzéssorozatával. Az MSZP pártelnöke szerint ez azért fontos, mert a Fidesz részéről előrehozott választásokra számítanak.
Vágólapra másolva!

Egy több ezer tagból álló, hatékony szocialista aktivistahálózat felépítését várja a következő két-három évben Mesterházy Attila pártelnök az MSZP-nek a közelmúltban elkezdődött országos képzéssorozatától.

Mesterházy a képzéstől azt várja, hogy aktívabb, kezdeményezőbb és hatékonyabb legyen a pártja a kisebb közösségekben, ezáltal a Fidesz helyi szinten is a szocialisták sokkal keményebb ellenállásával szembesülne.

Magyarázata szerint a képzéseket azért kezdték el ilyen gyorsan, mert "a Fidesz irányából hallani olyan szándékokat, hogy jövőre előre hozott választások lennének", és nem szeretné, ha ez felkészületlenül érné az MSZP-t.

Mesterházy Attila kitért rá, hogy képzéssorozatuk része a szocialisták azon, Hallasd a hangod! elnevezésű kampányának, amely arról szól, hogy parlamenti képviselőik ellátogatnak mind a 176 egyéni országgyűlési választókerületbe, ahol konzultációkat folytatnak.

Mesterházy Attila arra az újságírói kérdésre, hogy mit szól ahhoz, az MSZP parlamenti frakcióján belül végzett közvélemény-kutatáshoz, amelynek eredménye szerint a frakció tagjainak többsége nem vele, hanem Gyurcsány Ferenccel képzeli el a jövőt, azt mondta, nem volt ilyen közvélemény-kutatás.