Az eddigi polgármester nyerte az időközi választást Romonyán

Vágólapra másolva!
Nagy fölénnyel nyerte az időközi polgármester-választást az eddigi településvezető a baranyai Romonyán. Herman József azért mondott le, majd jelöltette magát ismét, hogy új tiszteletdíja kisebb terhet jelentsen a községnek.
Vágólapra másolva!

Újra a független Herman Józsefet választották Romonya polgármesterévé a baranyai településen tartott vasárnapi időközi választáson. Herman József 228, míg szintén független vetélytársa, Szabó Péter 19 érvényes szavazatot kapott - tájékoztatta Ruppert Edina, a helyi választási iroda vezetője az MTI-t. A 380 választópolgárból 247 járult az urnák elé, érvénytelen szavazat nem volt.

A választási iroda vezetője a község nehéz anyagi helyzetével magyarázta a települést két évtizede vezető Herman József korábbi lemondását és újraindulását. A polgármester 62 éves lett, ezért úgy döntött, megválik tisztségétől, hogy nyugdíjba vonulhasson. Viszont újra jelöltette magát, mert esetleges újraválasztása esetén társadalmi megbízatású polgármesterként dolgozna, tiszteletdíja pedig feleakkora terhet jelentene a községnek, mint korábbi fizetése.