Újrakezdődött a fegyverrel hadonászó egykori politikus pere

Vágólapra másolva!
Újrakezdődött Vadász János pere, az egykori szocialista politikust fegyverrel való visszaéléssel vádolják. Vadász még 2007-ben az Andrássy úton nézeteltérésbe keveredett egy biciklissel, és a vita közben elővette pisztolyát. A pénteki tárgyaláson mind a két félt meghallgatták, de egymásnak ellentmondóan emlékeznek a történtekre.
Vágólapra másolva!

Újrakezdődött az egykori szocialista politikus, Vadász János bünetőpere pénteken a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Vadász 2007 nyarán Budapesten, az Andrássy úton nézeteltérésbe keveredett egy biciklis futárral, majd előkapta kocsijából kis kaliberű forgópisztolyát, és azzal hadonászva fenyegette a kerékpárost. Vadász az eset után nem sokkal önként jelentkezett a rendőrségen. Vadász ellen lőfegyverrel való visszaélés miatt indult eljárás, 2009-ben első fokon felfüggesztett börtönre ítélték, majd a másod fokon bíróság úgy találta, hogy az eset annyira gyengén lett felderítve, hogy felülvizsgálatra alkalmatlan, ezért új eljárást rendeltek el.

A pénteki tárgyaláson a bíróság meghallgatta Vadász Jánost és a futárt is, de több kérdésben egymásnak ellentmondóan emlékeztek a történtekre. Nem tudtak megegyezni például abban, hogy hol állt a futár, amikor Vadász kiszállt az autójából, és a fegyverét csak lógatta, vagy rá is fogta a biciklisre. A bíróság ezek után tanúkat és szakértőket is meghallgatott, de így sem tisztázódtak a kérdések. Az ügyben június 30-án tartják a következő tárgyalást.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=5JG5pVi31DOOVp0y


Nézze meg a tárgyaláson készült videónkat!