A szocialisták arra kérik Schmitt Pált, hogy ne írja alá az alkotmányt

Vágólapra másolva!
Az MSZP szóvivője és a Societas elnöke szombaton levélben kérte Schmitt Pált, hogy ne írja alá a tervezett új alkotmányt.
Vágólapra másolva!

Az MSZP levélben kéri Schmitt Pál köztársasági elnököt, hogy ne írja alá az új alkotmányt és "azokat a megszorítócsomagokat tartalmazó törvényeket, amelyek arra vonatkoznak, hogy az emberek még rosszabbul éljenek" - mondta Török Zsolt, a párt szóvivője szombaton budapesti sajtótájékoztatóján.

Az MSZP szóvivője, aki Sass Szabolccsal, a Societas - az MSZP ífjúsági szervezete - elnökével közösen, a szakszervezetek szombat délutánra hirdetett demonstrációjának színhelye közelében található postahivatalnál tartotta sajtótájékoztatóját, egy, a Nemzeti Konzultáció során kiküldött kérdőívet dobott be a postaládába, amelynek borítékjára a feladóhoz "Az emberek"-et írták.

Török Zsolt elmondta: azért írták a levelet, hogy az államfő döntse el, hogy "az emberek embere, vagy Orbán Viktor embere kíván lenni". A politikus szerint ugyanis a köztársasági elnök az elmúlt időszakban minden egyes törvényt aláírt, amely az emberek "megnyomorítását, kifosztását" szolgálta. Ezek közé sorolta az Alkotmánybíróság jogkörét korlátozó, a nyugdíj-megtakarítások "lenyúlására" szolgáló, a sztrájkjogot korlátozó, az "igazságtalan adórendszerről" szóló jogszabályokat, valamint a médiatörvényt is.

Sass Szabolcs szerint "Orbán Viktor és kormánya egy új pártállamot kíván építeni az új alkotmánnyal", ezért a Societas is arra kéri az államfőt, hogy ne írja alá az alaptörvényt.