Stohl: "Mindenki életét elrontottam, aki körülöttem van"

Vágólapra másolva!
Az első fokon két év négy hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélt Stohl András színész eddig közel kétmillió forintot fizetett ki az általa okozott baleset károsultjainak. A színész a Blikknek elmondta, hogy nem számított ilyen szigorú ítéletre, és attól tart, hogy most két és fél éves lánya meg sem ismeri majd, mikor kiszabadul a börtönből.
Vágólapra másolva!

Stohl András színész, akit ittas állapotban elkövetett közlekedési balesete miatt első fokon két év négy hónap letöltendő börtönbüntetésre ítéltek a Blikknek beszélt félelmeiről.

Az interjúban elmondta, nagyon aggódik családtagjaiért, akikről eddig ő gondoskodott. 80 éves édesanyja nyugdíját régóta kiegészíti, nem tudja mi lesz vele, ha ő megkezdi börtönbüntetését. Hasonlóan nyilatkozott gyerekeiről is: "Elképzelni sem tudom, hogy mi történhet a két és fél éves kislányommal: talán meg sem ismer, mire kiszabadulok", fogalmazott Stohl a napilapnak. "Ha szégyen, ha nem, talán az én gyengeségem, de úgy látom, nemcsak a saját, de szeretteim életét is elrontottam, szinte mindenkiét, aki körülöttem van", mondta.

A színész azt is elmondta, nem számított ilyen ítéletre. Arra a kérdésre, mit tenne meg annak érdekében, hogy elkerülje a börtönt,úgy fogalmazott: "nincs olyan becsületbeli lehetőség, amivel ne élnék. Bármit megtennék, hogy tovább dolgozhassak, segíthessem mindazokat, akik függenek tőlem". Stohl egyébként csütörtökön ügyvédet váltott: mostantól a többek között a vörösiszap-katasztrófa perében a MAL Zrt. jogi képviseletét ellátó Ruttner György védi. A színész eddig összesen közel 2 millió forintot fizetett ki az általa okozott közlekedési baleset károsultjainak.