Skodákra cserélik az állami vezetők autóit

skoda superb
Vágólapra másolva!
Hatszázmillió forint értékben 97 állami felsővezetői gépjárművet cserélnek Skoda Superb típusú autóra - hangzott el egy újságírók számára rendezett pénteki kormányzati háttérbeszélgetésen.
Vágólapra másolva!

A Központi Szolgáltatási Főigazgatóságnak (KSZF) jelenleg mintegy 350 autója van, amely az államot szolgálja ki. "A gépjárműpark rossz állapota, drága javíttatása és a sokasodó uniós rendezvények miatt született az a döntés, hogy áprilisban elkezdik az állami felsővezetői autók cseréjét Skodákra" - hangzott el egy pénteki háttérbeszélgetésen.

A lecserélt járműveket valószínűleg bontási áron próbálják majd értékesíteni. A 97 új Skoda Superbet darabonként mintegy hatmillió forintért vásárolják meg. Az [origo] autó rovata korábban többször is foglalkozott ezzel a típussal, erről bővebben itt olvashat.

Korábban a Blikk arról írt, hogy átlagosan 300-500 ezer kilométert futottak a miniszteri, államtitkári és helyettes államtitkári gépkocsi, melyek átlagéletkora nyolc év. A Központi Szolgáltatási Főigazgatóság tanulmányt is készíttetett, mely szerint a lerobbant autók fenntartása sokkal többe kerül, mint az, ha az elhasznált kocsik helyett újabbakat vennének.

A Közbeszerzési Értesítőben pénteken jelent meg a KSZF ajánlati felhívása, amely szerint összesen négymilliárd forint értékben vásárolnának autókat. Az nem derült ki a felhívásból, hogy melyik kategóriájú kocsiból összesen hányra van szükség, de az szerepel a dokumentumban, hogy a beszerezni tervezett autók között hibrid meghajtásúak is vannak.