Százezer doboz cigit találtak egy elhagyott katonai teherautóban

Vágólapra másolva!
Rekordmennyiségű cigarettát foglaltak le csütörtökre virradó éjjel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei Tiszamogyorósnál. Egy volt katonai teherautóban találták a 70 millió forint értékű csempészárut.
Vágólapra másolva!

Százötezer doboz adójegy nélküli cigarettát találtak a pénzügyőrök a magyar-ukrán határ közelében. A vámosok Tiszamogyorós térségében ellenőrizték a zöldhatárt, amikor a hőkamerával észleltek egy volt katonai teherautót, és a nyomába eredtek. A gyanús járműben ülők észrevették a közeledő pénzügyőröket, ezért kiugráltak a teherautóból, és elmenekültek - közölte Suller György Attila szóvivő.

A pénzügyőrök a hátrahagyott Ural-típusú teherautó rakterében 105 ezer doboz, 70 millió forint értékű, ukrán eredetű, magyar adójegy nélküli cigarettát találtak, a rakomány feltételezhetően a zöldhatáron jutott át Magyarországra. A pénzügyőrök a cigarettát és a teherautót lefoglalták, és jövedékkel való visszaélés gyanúja miatt indítottak eljárást.

Suller György Attila szóvivő közölte azt is, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál tavasszal új szolgálati rendszert vezettek be, amelynek lényege, hogy az ország másik részében szolgálatot teljesítő pénzügyőröket a magyar-ukrán határszakaszra vezénylik, hogy így tartsák vissza a csempészettel próbálkozókat.