A Magyar Nemzeti Gárda is megjelent egy kistarcsai iskolabezárási tüntetésen

Vágólapra másolva!
Pénzhiány miatt bezárnák a kistarcsai Flór Ferenc középiskolát - emiatt tüntettet 200-300 fő csütörtökön. A demonstráción megjelentek a Jobbik és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom képviselői, illetve a Magyar Nemzeti Gárda egyenruhásai is.
Vágólapra másolva!

A Jobbik, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom képviselői és a Magyar Nemzeti Gárda egyenruháját viselők is megjelentek azon a demonstráción, amelyet a kistarcsai Flór Ferenc Egészségügyi Szakközépiskola és Gimnázium megszüntetése ellen szerveztek. A 200-300 fős csütörtöki demonstráció békés volt, rendőri biztosítás mellett tartották meg.

A középiskola egyik tanára az intézmény eddigi eredményeinek méltatása után azt mondta, nem asszisztálhatnak a "jól működő és kitűnő közösséggé formálódott" középiskola tanulóinak Aszódra és Gödöllőre költöztetéséhez.

A kistarcsai Szent István általános iskolába járó gyerekek szüleinek egyike értetlenségének adott hangot amiatt, hogy iskolájukat a megüresedő középiskolai épületbe akarják "begyömöszölni" egy másik alapfokú oktatási intézménnyel való összevonás után. Helyén kellene hagyni a középiskolát, a rossz állagú általános iskola helyett pedig - hitel felvételével - másikat kellene építeni - mondta a szülők szószólója, élénk helyeslést kiváltva a tömegben, ahol "Ne bántsátok az iskolát" feliratú transzparenseket lehetett látni.

A tiltakozó nagygyűlésen Bertha Szilvia, a Jobbik országgyűlési képviselője élesen bírálta a Fidesz vezette kormányt a "luxuskiadások és az átgondolatlan oktatáspolitika" miatt. A fideszes vezetésű megyei önkormányzatot pedig azért hibáztatta, mert - mint mondta - bár csődben van, törvényadta jogával élve ragaszkodnia kellene a kistarcsai középiskola épületének átvételéhez, mivel lenne olyan szervezet, mely tovább működtetné az iskolát.

Lukács Ferencné iskolaigazgató a helyszínen azt közölte, hogy noha lenne mód az intézmény megmentésére, a városvezetéstől utasítást kapott a csaknem 30 dolgozó elbocsátásának előkészítésére. Kistarcsa polgármestere, Solymosi Sándor (Fidesz-KDNP) az iskola átadásáról szóló döntést korábban pénzhiánnyal, illetve azzal indokolta, hogy a középiskola diákjainak zöme nem kistarcsai lakos.

A megyeháza sajtófőnöke, Ambrus András kedden közölte az MTI-vel, hogy a kistarcsai önkormányzat nem kívánja tovább működtetni a középiskolát, így visszaadta Pest megyének. A megyei közgyűlés döntése értelmében a tanulókat Aszódon, illetve Gödöllőn helyezik el, a tanárok sorsát "átgondolják" - tette hozzá.