Megszűnhet az esztergomi tömegközlekedés a város adóssága miatt

Vágólapra másolva!
Június végén leállhat az esztergomi tömegközlekedés, miután a helyi buszokat üzemeltető Vértes Volán felmondta az erről szóló szerződést. A társaság szerint a város három éve nem fizet nekik a szolgáltatásért, és ezért döntöttek a felmondás mellett.
Vágólapra másolva!

Várhatóan megszűnik az eddig működő helyi tömegközlekedés Esztergom városában, mert az önkormányzat három éve nem fizet a szolgáltatásért a Vértes Volán Zrt.-nek - közölte a társaság szerdán. A buszszolgáltatást június végén állítják le, mert a cég szerint a város tartozása már eléri a 112 millió forintot.

Németh Tamás, a Vértes Volán Zrt. vezérigazgatója szerint a problémát súlyosbítja az önkormányzatnál indult adósságrendezési eljárás. Az eljárás során a tartozást befogadták, de a cégvezető szerint sem garancia, sem határidő nincs a fizetési kötelezettségre. Valószínűsíthető, hogy az elmúlt három évre és az idei hat hónapra vonatkozó szolgáltatási árnak egy részét veszteségként kell elkönyvelni - írta közleményben a Vértes Volán.

A tömegközlekedési szerződés felmondásáról a közlekedési vállalat hétfőn személyesen kézbesített levélben értesítette az önkormányzatot, miután többször is eredménytelen kísérletet tett a vita rendezésére.