Félmilliárdért népszerűsíti az EU-elnökséget a kormány

Vágólapra másolva!
Közel félmilliárd forintot fizet három cégnek a kormány, hogy népszerűsítse az EU-elnökséget - írja a Népszabadság. A lap szerint a márciusban aláírt szerződések egy évig, vagy a keretösszeg felhasználásáig érvényesek.
Vágólapra másolva!

Félmilliárd forintért kötött reklám- és kommunikációs szerződéseket a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium az EU-elnökség népszerűsítésére három céggel - írja a Népszabadság. Az ACG Reklámügynökséggel és a Hamu és Gyémánt Kft.-vel kötött megállapodás bruttó 110 millióról szól, az Inter Media Grouppal kötött szerződésben bruttó 340 milliós keretösszeg szerepel.

A lap szerint mindkét szerződést idén márciusban írták alá, és mindkettőt ugyanarra a célra: "az EU-elnökség lakossági ernyőkommunikációhoz kapcsolódó médiastratégia-alkotási, médiatervezési és vásárlási, reklámügynökségi és online szolgáltatási feladatok elvégzésére". A megállapodások egy évig vagy a keretösszegek felhasználásáig érvényesek. A cégektől többek között óriásplakátok, rádió- és online reklámok, sajtóanyagok előállítását várja a kormány.