Feljelenti Vadai Ágnes férjét a fővárosi önkormányzat

Vágólapra másolva!
Feljelentést tesz a fővárosi önkormányzat egy korábbi MSZP-s fővárosi képviselő, Egerfai József ügyében, aki gyanújuk szerint összesen 4 millió forintot kapott 2009-ben állítólagos tanácsaiért a főváros parkolócégétől, de ezért nem végzett munkát. Vadai Ágnes MSZP-s országgyűlési képviselő ügyére az elszámoltatási kormánybiztos hívta fel a főváros figyelmét.
Vágólapra másolva!

Feljelentést tesz Vadai Ágnes MSZP-s országgyűlési képviselő férje, az egykori fővárosi MSZP-s képviselő Egerfai József ügyében a fővárosi önkormányzat - jelentette be György István főpolgármester-helyettes.

A feljelentést Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos javasolta, aki szerint Egerfai 2009-ben több mint 4 millió forintért adott tanácsokat a Parking Kft.-nek "a felszíni parkolási koncepcióval kapcsolatban", felmerült azonban a gyanú, hogy valódi munkavégzés nem történt. Budai szerint jelentős értékre elkövetett hűtlen kezelés és csalás, valamint a számvitel rendjének megsértése miatt kellene a fővárosnak a rendőrséghez fordulnia.

A Magyar Nemzet korábban azt írta, Budai az üggyel kapcsolatos vizsgálata lezárult, a kormánybiztos ez után írt levelet Tarlós István főpolgármesternek és a Parking Kft. jelenlegi vezetőinek a feljelentést javasolva. Budai szerint Egerfaival kapcsolatban mindössze hét dokumentumot kaptak a parkolási cégtől, amelyek "nem alkalmasak annak beazonosítására, hogy a vállalkozó milyen teljesítést végzett, mivel a neve egyetlen anyagon sem szerepel".

György István szerdán újságíróknak azt mondta, több vizsgálatot is kezdeményezett a főváros, és vizsgálják, hogy polgárjogi kártérítési eljárást is indítsanak-e. Azt mondta, a történtek teljes kivizsgálására törekszenek, miután egy korábbi fővárosi képviselő az érintett.