Blikk: Lehet még szabadlábon lévő elkövetője a romák elleni támadásoknak

Vágólapra másolva!
Fekete terepjáróról és arról is beszélt a Blikk szerint egy védett tanú a romagyilkosságokkal vádolt férfiak ellen nyomozó rendőröknek, hogy a csoporthoz köze van egy volt koszovói békefenntartónak. A lap szerint több jel is arra utal, hogy lehet még az ügynek szabadlábon lévő elkövetője.
Vágólapra másolva!

Védett tanú buktatta le a romagyilkossággal vádolt férfiakat - írja a Blikk az ügyben keletkezett nyomozati iratokra hivatkozva. A lap szerint ez a védett tanú mondta el a rendőröknek, hogy egy volt koszovói békefenntartónak - Cs. Lászlónak - is köze van a csoporthoz és arról is beszélt, hogy az elkövetők egy fekete Volkswagen Touareggel jártak. A vádiratban azonban csak egy Opel Astra szerepel.

A Blikk szerint több olyan nyom is létezik az ügyben, amelyek arra utalnak, hogy több elkövető is volt a négy férfin kívül, akiknek jelenleg is zajlik büntetőpere a Pest Megyei Bíróságon. A lap szerint erre utalnak, a gyanúsítottak telefonjainak cellainformációi és híváslistái, illetve hogy esetleg két autóval - az Opellel és a VW-vel - közlekedtek. A Blikk már 2009-ben is azt írta, hogy egy védett tanú is segített a nyomozóknak, akkor a rendőrség ezt az információt nem erősítette meg (erről bővebben korábbi cikkünkben olvashat).

Az ügyben zajló büntetőper keddi tárgyalásán kiderült, a gyilkosságokat tagadó vádlottak azt elismerték, hogy lövéseket adtak le. Az egyik vádlott arról is beszélt, hogy milyen okok vezették ahhoz, hogy szkinhed lett belőle. A tárgyaláson megjelent Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök is (bővebben itt).