Az újságból tudták meg, hogy bűncselekménnyel gyanúsítják őket

Vágólapra másolva!
Jelentkezett a rendőrségen három férfi, aki szinte teljesen kipakolt egy szegedi belvárosi divatüzletet. Azt állítják, hogy nem tudták, hogy bűncselekményben segédkeznek.
Vágólapra másolva!

A három férfi azt mondta, hogy az újságban olvasta, hogy a rendőrség nyomoz az ügyben, és azért jelentkeztek önként, hogy tisztázzák magukat - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A férfiak a nyomozóknak elmondták, hogy március 25-én délután egy kínai férfi szólította le őket, és pénzt ajánlott nekik, ha segítenek az árukészletét kipakolni. Este, a megbeszélt időben meg is jelentek az üzletnél, de nem fogtak gyanút, hiszen megbízójuk kulccsal engedte be őket a boltba és a riasztót is kikapcsolta. Néhány óra alatt végeztek a munkával, majd miután megkapták a pénzüket, elmentek.

A nyomozás során kiderült, a munkásokat megbízó kínai férfi az üzlet előző tulajdonos volt. A rendőrség a 27 éves kínai állampolgárságú férfi ellen elfogatóparancsot bocsátott ki jelentős értékre elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt.