Interneten is lehet majd nyilatkozni a népszámláláskor

Vágólapra másolva!
Interneten is lehet majd nyilatkozni az októberi népszámláláskor - közölte a hétfői Ma Reggelben a KSH szóvivője. A népszámlálási kérdőív tartalmilag készen van, alig módosult a korábbi évekhez képest.
Vágólapra másolva!

Tartalmilag igen, formailag még nem készült el az októberi népszámlálás kérdőíve - mondta a hétfői Ma reggelben Virág Eszter, a Központi Statisztikai Hivatal népszámlálási szóvivője. A szóvivő elmondta azt is, hogy az októberi népszámlálás során először lesz lehetőség interneten nyilatkozni. A szóvivő szerint a kérdőív tartalma alig változott, néhány európai uniós előírás módosított csak rajta.

A törvények szerint a népszámláláskor minden magyar felnőttnek kötelező nyilatkozni. A lakosság október elején kapja majd meg a népszámlálási kérdőívet, és október 16-ig lesz lehetőség az internetes kitöltésre, vagy a szintén új lehetőségnek számító önkitöltésre - mondta a szóvivő. Amennyiben október közepéig sem interneten, sem papíron nem válaszolt valaki a népszámlálás kérdéseire, csak akkor kell majd a kérdezőbiztosnak nyilatkozni. Korábban kéthónapos népszámlálási időszakot terveztek, ezt vitték le novemberben egy hónapra.