Az ITD Hungary szerint törvényesen fizették a jutalmakat

Vágólapra másolva!
Az ITD Hungary hétfőn közölte, hogy a munkavállalóknak járó kifizetések során mindig törvényesen jártak el. Az MTV híradója korábban azt közölte, hogy a cég vezetői másra költötték azt a 189 millió forintot, amelyet jutalmak kifizetésére kaptak.
Vágólapra másolva!

Az MTV hírműsora névtelen feljelentésre hivatkozva csütörtökön arról adott hírt, hogy különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás gyanúja miatt nyomoz az ITD Hungary Zrt.-nél a rendőrség. A Híradó úgy értesült, hogy a cég vezetői másra költötték azt a 189 millió forintot, amelyet jutalmak kifizetésére kapott a cég tavaly a Magyar Államkincstártól.

Az ITD Hungary hétfői közleménye szerint a feljelentésről az állami tulajdonú társaság a mai napig nem kapott hivatalos megkeresést, és hangsúlyozták, hogy mint minden másban, a munkavállalói járandóságokkal kapcsolatban is törvényesen jártak el.

A bónuszokkal kapcsolatban a ITD Hungary Zrt. Üzemi Tanácsának elnöke, Hirschler András közölte, hogy a 2010. évi teljesítmény-értékeléshez kapcsolódó kifizetésekről a társaság tulajdonosa és vezetése még nem döntött véglegesen. A közlemény szerint a "rendőrségi feljelentés tárgyát ennél fogva az üzemi tanács által ismert tények nem támasztják alá".