Orvvadász lőtte meg társát Vas megyében

Vágólapra másolva!
Múlt hétfőn sörétes puskával hátulról kétszer meglőtte társát egy orvvadász a Jeli Arborétumnál - írja a Vas Népe. A meglőtt férfin még aznap életmentő műtétet kellett végrehajtani.
Vágólapra másolva!

Orvvadász lőtte meg társát múlt hétfőn a Jeli Arborétum közelében - írja a Vas megyei regionális médium, a Vas Népe internetes oldala. A portál szerint a középkorú vasvári férfin még aznap éjszaka életmentő műtétet hajtottak végre a szombathelyi Markusovszky kórházban.

A Vas Népe azt írja, az első hírek szerint egy vadászt lőttek meg, de Gagyi István, az Országos Magyar Vadászkamara Vas Megyei Területi Szervezetének elnöke a portálnak azt mondta, a meglőtt férfinak még fegyvertartási engedélye sem volt. A Vas Népe úgy tudja, társa egy zalai vadásztársaságnak a tagja, aki nem vadászhatott volna ezen a területen.

"Azt még nem tudni, hogyan sült el a sörétes puska. Valószínűleg dámszarvast szerettek volna lőni, amit jó áron lehet értékesíteni" - mondta Gagyi István a honlapnak. A negyvenhárom éves férfinak ki kellett venni az egyik veséjét, később a kezét is megműtötték.

A Vas Népe szerint a rapsic sörétes puskával hátulról kétszer találta el a férfit, az egyik töltény az alkarjába fúródott, a másik pedig a veséjét roncsolta szét. A férfi most már otthon lábadozik. A Vas Megyeri Rendőr-főkapitányság szóvivője szerint a rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyetetés megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított az ügyben.