Blikk: Luxusautókat vásároltak a Terrorelhárítási Központnak

Vágólapra másolva!
A hét elején több Audi Q7-es luxuskocsit is kapott a Terrorelhárítási Központ - írja a szombati Blikk. A lapnak Szijjártó Péter, Orbán Viktor szóvivője azt mondta, a TEK több eszközt is beszerzett a bűnözők elleni harchoz, de "elképesztő versenyelőnyt" adnának a bűnözőknek, ha erről bármit nyilvánosságra hoznának.
Vágólapra másolva!

"A héten több Audi Q7 típusú luxusautót is kapott a Terrorelhárítási Központ (TEK) a veszélyes elleni bűnözők elleni harchoz" - olvasható a Blikk szombati számában. A lap szerint a kocsik, amelyeknek darabja listaáron 15 és 40 millió forint között mozog, a héten elején érkeztek meg az egyik legnagyobb budai autókereskedő cég telephelyére.

A Blikk megkereste a Miniszterelnökséget és a TEK-et is, hogy megtudják, mennyibe került a beszerzés, és mire használják a kocsikat. Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője a Blikkel azt közölte, hogy a TEK az elmúlt időszakban több eszközt is beszerzett a különösen veszélyes bűnözők elleni harchoz, de "azt senki nem várhatja el, hogy a bűnözők elleni harc során használt eszközöket a TEK nyilvánosságra hozza, elképesztő versenyelőnyt adva a bűnözőknek, akik soha nem fedik fel az általuk használt eszközöket".

A Blikk megkereste az autókereskedő céget is, ám ott azt mondták, hogy ez ügyben csak a TEK adhat felvilágosítást.