Orbán: Támogatni kell a családokat

Vágólapra másolva!
A miniszterelnök szerint Magyarországon még erős a család megbecsülése. Orbán Viktor azonban az uniós családügyi miniszterek ülésén Gödöllőn arról is beszélt, hogy Európa "vesztésre áll a népesedési versenyben", mert a család iránti igény megvan ugyan, mégsem születnek meg a tervezett gyermekek.
Vágólapra másolva!

Le kell számolni azzal a váddal, hogy ha egy politika támogatja a családot, akkor azzal minden más életformát elvet, kirekeszt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Gödöllőn.

Az uniós tagállamok demográfiai és családügyi minisztereinek informális ülésén tartott nyitó beszédében a kormányfő hangsúlyozta: Ezeknek a "vádaknak a mélyén" az a koncepció áll, hogy a családot és a szabadságot pártoló politikák ellentétben állnak egymással. Be kell bizonyítani, hogy ez nincs így, és jó lelkiismerettel ki kell állni a családpolitika mellett - mondta. Hangsúlyozta: Magyarországon még erős a család megbecsülése.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy Európa "vesztésre áll a nagy civilizációk népesedési versenyében", de mégsem építheti jövőjét a bevándorlásra. A kormányfő szerint a tapasztalatok azt mutatják, hogy a fiatalok a családot fontosnak tartják, de később mégsem születnek meg a tervezett gyermekek. A család iránti igény tehát megvan, de az akadályok eltérítik az embereket az eredeti életstratégiájuktól - mondta. Orbán Viktor a politikusok fontos feladatának nevezte, hogy segítsenek elhárítani ezeket az akadályokat.