Tisztek ellen is vádat emeltek a motoros rendőr tavalyi halála miatt

Vágólapra másolva!
Lezárta a nyomozást a Budapesti Katonai Ügyészség a tavaly augusztusban, az M1-esen történt halálos balesetet szenvedő motoros rendőr ügyében. Összesen négy rendőr ellen emeltek vádat, egyikük főtiszti rendfokozattal rendelkezik, ketten pedig tisztivel.
Vágólapra másolva!

Elöljárói gondoskodás elmulasztásának vétsége miatt három, kötelességszegés vétsége miatt egy rendőr ellen emelt vádat a Budapesti Katonai Ügyészség a tavaly balesetet szenvedett motoros rendőr halálával kapcsolatban - közölte Bartók Béla katonai ügyész pénteken.

A járőr tavaly augusztus 16-án az M1-es autópályán szenvedett halálos balesetet szolgálat közben, amikor a felhőszakadásban motorjával a szalagkorlátnak csapódott. A baleset napján a főtörzsőrmestert Budapestre küldték, de a járőrvezetőjével saját elhatározásból Tatabányáról Tata felé indultak, majd visszafordultak a szolgálati helyük felé, oda tartva érte a rendőrt a halálos baleset. A rendőr korábban jelezte, hogy a motor nincs jó műszaki állapotban és a gumik kopottak.

A nyomozás alatt készült szakértői vélemények szerint egyébként az nem állapítható meg egyértelműen, hogy ok-okozati összefüggés van a kopott gumik és a bekövetkezett baleset között. Az mindenesetre biztos, hogy a hátsó gumik mintázatának mélysége nem érte el az előírt 1,6 millimétert.

A bíróság akár egy évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthatja a tiszteket.