Heteken át bezárva tartott egy 17 éves örömlányt a futtatója Nyíregyházán

2011.04.01. 13:20

Egy 28 éves férfi megerőszakolt, prostíitúcióra kényszerített és hosszú ideig bezárva tartott egy 17 éves lányt Nyíregyházán. Az intézetből szökött lány először önként vállalta, hogy pénzért árulja a testét, később azonban futtatója kisajátította és erőszakoskodott vele. A férfit őrizetbe vették és eljárást indítottak ellene.

Prostitúcióra kényszerített, heteken keresztül bezárva tartott és többször megerőszakolt egy 17 éves, intézetből megszökött lányt egy 28 éves nyíregyházi férfi  - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság. A nyomozás adatai szerint a férfi meztelen fényképeket is készített a fiatalról, amiket egy örömlányokat hirdető internetes oldalon használt. A 17 éves, intézetben nevelkedő, de szinte állandó szökésben lévő lány vallomása szerint a pénz miatt először önként vállalkozott prostitúcióra, melyből utóbb hiába próbált kiszállni - olvasható a police.hu-n.

Későbbi futtatója kezdetben kedvesnek tűnt, de végül minden pénzét elvette, ha pedig nem úgy dolgozott, ahogy az a férfinak tetszett, életveszélyesen megfenyegette. A lány egy idő után elmenekült a férfi által bérelt lakásból és máshol, saját hasznára próbált megélni testéből. A férfi februárban talált rá, egy ügyfélként bejelentkező barátjával kereste fel, kést tartott a nyakához. Erőszakkal magukkal vitték, bezárták és azóta nekik kellett dolgoznia. A gyanúsított nem elégedett meg a kitartója által naponta megkeresett több tízezer forinttal - többször meg is lopta az éppen a lánnyal lévő kuncsaftokat, emiatt külön eljárás folyik ellene.

Az áldozatnak végül március 25-én sikerült megszöknie. A feltételezett elkövetőt a Nyíregyházi Rendőrkapitányság őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatását. Az erőszakos és vagyon elleni cselekmények miatt büntetett előéletű férfi mellett eddig egy feltételezett bűntársát gyanúsították meg, a férfi szabadlábon védekezhet.

A rendőrség személyi szabadság megsértése, erőszakos közösülés, üzletszerű kéjelgés elősegítése, kitartottság és tiltott pornográf felvétellel visszaélés megalapozott gyanújával indított eljárást.