Heteken át bezárva tartott egy 17 éves örömlányt a futtatója Nyíregyházán

Vágólapra másolva!
Egy 28 éves férfi megerőszakolt, prostíitúcióra kényszerített és hosszú ideig bezárva tartott egy 17 éves lányt Nyíregyházán. Az intézetből szökött lány először önként vállalta, hogy pénzért árulja a testét, később azonban futtatója kisajátította és erőszakoskodott vele. A férfit őrizetbe vették és eljárást indítottak ellene.
Vágólapra másolva!

Prostitúcióra kényszerített, heteken keresztül bezárva tartott és többször megerőszakolt egy 17 éves, intézetből megszökött lányt egy 28 éves nyíregyházi férfi - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság. A nyomozás adatai szerint a férfi meztelen fényképeket is készített a fiatalról, amiket egy örömlányokat hirdető internetes oldalon használt. A 17 éves, intézetben nevelkedő, de szinte állandó szökésben lévő lány vallomása szerint a pénz miatt először önként vállalkozott prostitúcióra, melyből utóbb hiába próbált kiszállni - olvasható a police.hu-n.

Későbbi futtatója kezdetben kedvesnek tűnt, de végül minden pénzét elvette, ha pedig nem úgy dolgozott, ahogy az a férfinak tetszett, életveszélyesen megfenyegette. A lány egy idő után elmenekült a férfi által bérelt lakásból és máshol, saját hasznára próbált megélni testéből. A férfi februárban talált rá, egy ügyfélként bejelentkező barátjával kereste fel, kést tartott a nyakához. Erőszakkal magukkal vitték, bezárták és azóta nekik kellett dolgoznia. A gyanúsított nem elégedett meg a kitartója által naponta megkeresett több tízezer forinttal - többször meg is lopta az éppen a lánnyal lévő kuncsaftokat, emiatt külön eljárás folyik ellene.

Az áldozatnak végül március 25-én sikerült megszöknie. A feltételezett elkövetőt a Nyíregyházi Rendőrkapitányság őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatását. Az erőszakos és vagyon elleni cselekmények miatt büntetett előéletű férfi mellett eddig egy feltételezett bűntársát gyanúsították meg, a férfi szabadlábon védekezhet.

A rendőrség személyi szabadság megsértése, erőszakos közösülés, üzletszerű kéjelgés elősegítése, kitartottság és tiltott pornográf felvétellel visszaélés megalapozott gyanújával indított eljárást.