Hatvanhét ügyben indult nyomozás Miskolc volt vezetői ellen

Vágólapra másolva!
Hatvanhét ügyben rendelt el nyomozást az ügyészség a miskolci polgármester feljelentése nyomán, a Miskolc Holding Zrt.-nél történt visszaélések gyanúja miatt. Az ügy elfogultság miatt a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség hatáskörébe került. Kriza Ákos polgármester szerint Miskolc volt polgármestere és alpolgármestere is érintett a nyomozásban.
Vágólapra másolva!

Nyomozást rendelt el az ügyészség azt követően, hogy Miskolc polgármestere feljelentést tett 74 ügyben hűtlen kezelés, csődbűntett és a számviteli rend megsértésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. A Legfőbb Ügyészség egyetértett azzal, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Ügyészség elfogult lehet, ezért a feljelentéseket a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség hatáskörébe utalta, és a 74 feljelentést 67 ügyként kezeli - ismertette Dobos Tímea, a miskolci polgármesteri hivatal szóvivője.

Közölte azt is: a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a miskolci polgármester, Kriza Ákos (Fidesz) által március 9-én tett valamennyi feljelentést megalapozottnak találta, és valamennyi ügyben elrendelte a nyomozást. A szóvivő emlékeztetett arra: Több bűncselekmény gyanúja merült fel az önkormányzatnál, az önkormányzati cégeket tömörítő Miskolc Holding Zrt.-nél, illetve annak leányvállalatainál. A könyvvizsgálói jelentés, majd pedig a jogi felülvizsgálat csaknem 30 milliárd forint hiányt és kárt tárt fel.

A miskolci polgármester hűtlen kezelés, csődbűntett és a számviteli rend megsértésének gyanúja miatt tett feljelentéseket, amelyekben érintett a volt polgármester, egy volt alpolgármester, a volt jegyző és a vállalatok korábbi vezetői is.