Sikkasztás miatt nyomoznak az ITD Hungarynél

Vágólapra másolva!
Különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás gyanúja miatt nyomoz az ITD Hungary Zrt.-nél a rendőrség - értesült az MTV híradója. A gyanú szerint a cég vezetői másra költötték azt a189 millió forintot, amit jutalmak kifizetésére kapott tavaly a Magyar Államkincstártól a cég.
Vágólapra másolva!

Az MTV Híradójának beszámolója szerint az állami tulajdonban lévő, tavaly év végéig a kormány befektetési és kereskedelemfejlesztési ügynökségeként működő cég ügyében egy névtelen feljelentés alapján indított nyomozást a BRFK gazdaságvédelmi főosztálya.

A feljelentő szerint a cég tavaly 189 millió forintot kapott a Magyar Államkincstártól jutalmak kifizetésére, ám a vezetők másra költötték el a pénzt.

A rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva hírzárlatot rendelt el az ügyben, az ITD Hungary vezetői pedig csak annyit közöltek a Híradó megkeresésére, hogy a cég szabályosan gazdálkodik.

Az ITD Hungary 1993-ban alakult meg a HIT Investcenter Tradeinform elnevezésű állami vállalat funkcióinak átvételével, és a kormány befektetési és kereskedelemfejlesztési ügynökségeként 2010. december 31.-ig töltötte be feladatát. Tevékenységét budapesti központja, 18 területi irodája és a magyar diplomáciai szolgálat, valamint szerződéses képviseletek keretében több mint 50 országban működő külországi megbízottjaival látta el.

Az ITD Hungary alapfeladatait - a külföldi közvetlen tőkebefektetések előmozdítását és a magyar vállalkozások külpiaci tevékenységének segítését - 2011. január 1.-jével a Nemzeti Külgazdasági Hivatal vette át, de az átadás-átvátel nem ment zökkenőmentesen és az új kormányszerv a mai napig sem működik teljes kapacitással. Erről szóló korábbi cikkünket itt olvashatja el.