Rendőri védelmet kért Papcsák Ferenc

Vágólapra másolva!
Halálos fenyegetéseket kapott, ezért rendőri védelmet kért Papcsák Ferenc zuglói polgármester és országgyűlési képviselő - írja a csütörtöki Magyar Nemzet. Papcsákot saját testőrei is védik. A politikus az Egyenlítő TV blogon megjelent vélemények miatt fordult a rendőrséghez.
Vágólapra másolva!

Büntetőfeljelentést tett és rendőri védelmet kért Papcsák Ferenc fideszes képviselő, zuglói polgármester, amiről maga számolt be a Magyar Nemzet csütörtöki számában. A politikus a lapnak azt mondta, hogy olyan fenyegetéseket kapott az ő, illetve a polgármesteri hivatal címére, amelyek burkoltan, vagy kevésbé burkoltan az ő és családja meggyilkolására utalnak. Papcsák Ferenc közlése szerint, amikor ő volt az elszámoltatási biztos, egyetlen fenyegetést sem kapott. A politikus azt mondta, családja érdekében szánta el magát a lépésre.

A lap utal arra, hogy az Egyenlítő TV oldalán egy olyan hozzászólást lehetett napokig olvasni, amelyben Papcsák Ferenc és családja halálát "ígérte" egy ismeretlen személy, egy másik helyen pedig arra céloztak, hogy a közlekedési balesetben elhunyt Arnóth Sándor sorsára juthat. Németh Gábor, az internetes honlap szerkesztője azt mondta: nem tudják ellenőrizni, hogy egy szélsőséges provokátor mit ír a blogra. A hozzászólást négy nap után törölték. A Fidesz kedden közleményben szólította föl az MSZP-t és ifjúsági szervezetét, a Societast, hogy határolódjanak el, a Magyar Nemzet szerint a párthoz köthető Egyenlítő TV oldalon megjelent véleményektől.

Papcsák Ferenc a Független Hírügynökségnek azt mondta, saját forrásból is szerzett "személyi biztosítókat". A zuglói polgármestert a hivatal épületén belül is védik, de munkahelyén kívül is kap védelmet. Szavai szerint a "rendőrség is méltányolta" a rendőri védelemre vonatkozó kérését.

Márciusban Papcsák Ferencet 250 ezer forintra büntette pártja, mert országgyűlési mandátuma és polgármesteri címe után is költségtérítést vett fel, ami tilos. Erről bővebben itt olvashat.