Jogerőre emelkedett az exállamtitkár felfüggesztett börtönbüntetése

Vágólapra másolva!
Az első fokon felfüggesztett börtönre ítélt egykori államtitkárt, Benedek Fülöpöt jogerősen is elítélte a bíróság.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön - helybenhagyva a Heves Megyei Bíróság 2009. decemberi ítéletét - jogerősen másfél év, három év próbaidőre felfüggesztett börtönre és hárommillió forint pénzbüntetésre ítélte egy pákozdi ingatlanügylet során elkövetett hivatali visszaélés miatt Benedek Fülöpöt, az agrártárca volt szakállamtitkárát, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgató-helyettesét.

A táblabíróság Benedek Fülöp két társának elsőfokú ítéletét is helybenhagyta: a másodrendű vádlott, egy minisztériumi titkárságvezető egy év két hónap ugyancsak három évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott, mellékbüntetésként pedig 1,5 millió forint pénzbírsággal sújtották.

A per harmadrendű vádlottját, a Fejér Megyei Földhivatal volt vezetőjét a bíróság bűncselekmény hiányában felmentette a bűnsegédként elkövetett hivatali visszaélés vádja alól.

Benedek Fülöpöt tavaly novemberben vették őrizetbe hűtlen kezelés és magánokirat-hamisítás gyanúja miatt, majd decemberben elítélték első fokon, s közben újabb bűncselekménnyel is meggyanúsították. Idén februárban szabadlábra engedték, és közben januárban az OTP Banknál kapott állást.