Extra béremelést kaphatnak januárban a rendvédelmi dolgozók

Vágólapra másolva!
Januártól 20-30 százalékos egyszeri béremelés sem kizárt a rendészeti szerveknél, ahol új életpályamodellt is bevezetnének - írja a Népszabadság. A rendvédelmi szervek szakszervezetei április 9-től folyamatos demonstrációkat jelentettek be.
Vágólapra másolva!

A Rendvédelmi Szervek Érdekvédelmi Fórumának jövő keddi ülésén ismertetik az érdekképviseletekkel az ágazati dolgozók jövőjével kapcsolatos kormányzati terveket - értesült a Népszabadság. A lap belügyi forrásokra hivatkozva azt írja, hogy januártól 20-30 százalékos egyszeri béremelés sem kizárt, és ugyancsak januártól működne az új életpályamodell. Utóbbi már nem a mielőbbi nyugdíjba vonulásra ösztönözné a hivatásosokat, hanem arra, hogy minél tovább maradjanak a pályán - írja a lap.

A Belügyminisztérium április 5-én közli elképzeléseit az áprilist 9-től folyamatos demonstrációra készülő szakszervezetekkel. A szakszervezetek azonban bizalmatlanok, korábban milliárdokat vont el a kormány a rendészeti területtől a költségvetési helyzetre hivatkozva. A szaktárcával korábban kötött előző megállapodásukat pedig később felülírta az Országgyűlés - írja a lap.

Egy a szakszervezeteknek írt levélben a belügyminisztérium főosztályvezetője kifogásolta, hogy a szakszervezetek megállapodásuk ellenére nem juttatták el elképzeléseiket a minisztériumnak, hanem bejelentették, hogy április 9-től folyamatos demonstrációkba kezdenek. A Zsinka András által jegyzett levél szerint ezzel a szakszervezetek ki is nyilvánították "egyeztetési szándékuk komolyságát" - írja a lap.