A médiatörvényt és az alkotmányt bírálták az európai zöldek budapesti ülésükön

Vágólapra másolva!
Súlyos visszalépést jelentene az európai zöldek szerint a magyar demokráciában, ha a jelenlegi formájában fogadná el a parlament a Fidesz alkotménytervezetét. A zöldek európai parlamenti frakciója budapesten tartotta kihelyzett ülésén a korábban is támadott médiatörvényt is bírálták. 
Vágólapra másolva!

Az európai zöldeket aggodalommal tölti el a magyar médiatörvény és az alkotmányozás - mondta Rebecca Harms, a zöldek európai parlamenti (EP) frakciójának társelnöke a képviselőcsoport csütörtöki budapesti kihelyezett ülésén, ahol nyilvános vitát rendeztek a magyarországi demokrácia helyzetéről.

"A magyar soros EU-elnökséget egy kicsit másként képzeltük el" - mondta a német politikus. Úgy fogalmazott: a zöldek szerint még a médiatörvény módosítása után sem mondható, hogy a jogszabály összeegyeztethető egy demokratikus rendszer szabályaival.

"Ez a médiatörvény így nem maradhat fenn" - jelentette ki. Hozzátette, a magyar alkotmányozás legalább annyi fejtörést okoz, mint a médiatörvény.

Harms szerint a Fidesz, akármilyen nagy sikereket ért is el a választásokon, "nem gondolhatja, hogy saját értékrendje alapján határozza meg a magyar alkotmányt", majd hozzátette, "nagy visszaesés lenne a demokrácia számára, ha a tervezetet mai formájában fogadnák el".