Vágólapra másolva!
Több tucat feljelentést tesz a Honvédelmi Minisztérium az elmúlt években elkövetett kétes ügyek miatt, melyek során milliárdos károk érhették az államot - közölte kedden Hende Csaba honvédelmi miniszter.
Vágólapra másolva!

A Honvédelmi Minisztérium feljelentést tesz a tárcánál az elmúlt években elkövetett korrupciós ügyek miatt - közölte Hende Csaba tárcavezető egy keddi vezetői értekezlet előtt újságírókkal. A honvédelmi miniszter elmondta azt is, hogy a Fapál Lászlóéhoz hasonló korrupciós ügyeket tartalmazó aktákat hamarosan az elszámoltatási kormánybiztos rendelkezésére bocsátják.

A miniszter konkrét ügyeket nem említett, de példaként hozta fel a HM Zrínyi Nonprofit Kft.-t, amely a minisztérium médiamegjelenéséért, a könyv- és lapkiadásáért felel. Hende szerint a cég az előző évben még 900 millió forintból működött, az idén pedig 600 millió forintból több munkát végez majd el. "Ez az eredménye annak, ha valahol nem lopják el a pénzt" - jegyezte meg.

Hende elmondta azt is, hogy azonnal bezáratta a minisztérium tulajdonában lévő, a HM EI Zrt. által Koszovóban működtetett fürdőszobaszalont, amelyre több tízmillió forintot költöttek el (erről bővebben itt olvashat).

A Honvédelmi Minisztériumot érintő eddigi korrupciós ügyekről itt olvashatja az [origo] összefoglalóját.