Orbán Viktor szerint hadat kell üzenni az adósságnak

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor szerint az élet minden területén le kell győzni az adósságot, és ha ez sikerül, akkor mindenkinek könnyebb lesz az élete. A kormányfő a kedden bejelentett Széll Kálmán-tervhez fűzött előszavában 2011-et Magyarország megújulása évének nevezte.
Vágólapra másolva!

A kormányfő szerint a kedden nyilvánosságra hozott Széll Kálmán-terv célja az adósságveszély elhárítása, hogy a magyarok munkájából ne mások gazdagodjanak. Akiknek van munkájuk, bár egyre többet dolgoznak, mégsem látják ennek hasznát, mert annak java részét elviszik az adósságok: az államadósság, a vállalatok adóssága és a családi vagy személyes adósságok - írta a miniszterelnök.

Orbán Viktor a dokumentum előszavában úgy fogalmazott, hogy a magyarok jövedelemadójának kétharmada az adósság törlesztésére megy el, és "ennek jelentős részét a külföldnek fizetjük ki". Hozzátette: "Másoktól függünk, kiszolgáltatottak vagyunk. Magyarország számára most jött el a pillanat, hogy hadat üzenjünk az adósságnak, amely polipként ráfonódott az életünkre. Ha nem fejtjük le magunkról, végképp lehúz a mélybe, és nem lesz esély munkából megélni Magyarországon."

Úgy véli, most megvan az erő arra, hogy kitörjünk ebből. Megfogalmazása szerint "az összefogás erejével az elmúlt évben felülkerekedtünk árvizeken, minden idők legsúlyosabb ipari katasztrófáján, megmentettük a nyugdíjrendszert, véget vetettünk a közpénzek elherdálásának, elkerültük a pénzügyi összeomlást. Ebből is látszik, hogy olyan pillanat ez, amelyre nemzedékek óta várunk. Ilyen lehetőség egy nemzedék számára legfeljebb, ha egyszer adatik. Így tudunk változtatni az életünkön. Ezért lesz 2011 Magyarország megújulásának éve" - tette hozzá a miniszterelnök a Széll Kálmán-tervhez írt előszavában.

A terv részleteit kedden ismertette Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a Széll Kálmán Alapítvány budapesti rendezvényén.