Még ég a kistarcsai műanyag-feldolgozó raktára

Vágólapra másolva!
Kedd délelőtt még 68 tűzoltó dolgozott a lángok megfékezésén a kistarcsai műanyag-feldolgozó üzem raktáránál, ahol hétfő este csaptak fel a lángok - mondta Petróczi Tímea, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Egészségre káros anyag nem került a levegőbe a katasztrófavédelem szerint. Senki sem sérült meg.
Vágólapra másolva!

Hétfő este ütött ki a tűz a kistarcsai műanyag-feldolgozó üzem raktárában, este tízkor a legmagasabb, ötös, kiemelt fokozatot rendelték el a tűzoltók. A gödöllői, szentendrei és fővárosi egységekhez éjjel monori tűzoltók is csatlakoztak, jelenleg 68 tűzoltó próbálja megfékezni a lángokat.

Petróczi Tímea, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az [origo]-nak elmondta, hogy délelőtt három nagyobb tűzgóc volt. A szakemberek egész éjszaka mérték a levegő szennyezettségét, mert felmerült, hogy egészségre káros anyagok juthatnak a levegőbe, de megítélésük szerint már nem áll fenn ennek veszélye. A lakott területtől ötszáz méterre lévő, ötezer négyzetméter alapterületű raktár hétfő este nyolc óra körül gyulladt ki.

Eleinte csupán negyven-ötven, nem sokkal később már négyszáz négyzetméteren égtek a feldolgozásra váró műanyag termékek, és a lángok átterjedtek a tetőre is.A füstfelhő nagy magasságban Kerepes, Nagytarcsa és a főváros XVI. kerülete felé száll, de továbbra sem veszélyezteti a lakosságot és a kistarcsai megyei kórházat sem. A kataszfrófavédelem úgy tudja, hogy senki sem sérült meg.