Fertőző agyhártyagyulladással kezelnek egy halásztelki óvodást

Vágólapra másolva!
Túl van az életveszélyen az az óvodás, akit fertőző agyhártyagyulladás miatt kezelnek Budapesten - közölte a halásztelki Tündérkert Óvoda vezetője hétfőn. A beteg kislánnyal kapcsolatba került mintegy 35 óvodás, illetve felnőtt kétnapos megelőző gyógyszeres kezelést kap.
Vágólapra másolva!

Már nincs életveszélyen az a kislány, akit fertőző agyhártyagyulladás miatt szombaton szállítottak a budapesti Szent László Kórházba - közölte a halásztelki Tündérkert Óvoda vezetője hétfőn. Urbán Miklósné egyúttal cáfolta azt a korábbi hírt, miszerint egy másik gyermek is elkapta volna a fertőzést. A beteg kislánnyal kapcsolatba került mintegy 35 óvodás, illetve felnőtt kétnapos megelőző gyógyszeres kezelést kap - közölte.

Urbán Miklósné óvodavezető az agyhártyagyulladásos megbetegedés előzményeiről elmondta: a négyéves kislány múlt szerda óta nem járt óvodába, édesanyjától elkapott egy vírusfertőzéses, hányással, hasmenéssel járó betegséget, majd a bárányhimlőt is. Az óvodavezető úgy tudja, hogy a kislány legyengült immunrendszere játszhatott közre a fertőző agyhártyagyulladás kialakulásában. Péntek este már magas volt a láza, súlyos állapotban vitték kórházba.

Az óvodavezető kitért arra, hogy a 400 fős, 13 csoportos óvoda normál rend szerint fogadja a kicsiket. Ennek ellenére a szülők félnek, legalább 30- 40 százalékuk nem merte bevinni gyermekét hétfőn az óvodába. Az idegrendszert is megtámadó betegség cseppfertőzéssel, főleg zárt közösségekben terjed.