Blikk: Elmeorvos vizsgálja a tescós lövöldözőt

Vágólapra másolva!
Nemrégiben öngyilkosságot kísérelt meg a börtönben az a férfi, aki tavaly augusztusban több biztonsági őrre is rálőtt a Váci úti Tescóban - tudta meg a Blikk. A fiatalembert májusig a pszichiátrián kezelik.
Vágólapra másolva!

B. Gábort egy barátjával együtt tavaly kapták lopáson az újpesti bevásárlóközpontban. Amikor a biztonsági őrök bevitték őket a vizsgálóhelyiségbe, a férfi lövöldözni kezdett; egy biztonsági őr életveszélyesen, a másik súlyosan megsérült. A mai napig nem derült ki, mi volt az eset kiváltó oka. B. Gábor ugyanis azt vallotta, nem akart embert ölni, csak pillanatnyi elmezavar miatt lövöldözött.

A Blikk szerint a férfit beszámíthatónak találta az orvos szakértő, annak ellenére, hogy a családjában többen öngyilkosok lettek, és voltak, akik pszichiátriai ellátásra szorultak.

Az előzetes letartóztatást meghosszabbító Budai Központi Kerületi Bíróság aggályosnak találta az elmeszakértői véleményt a férfi tárgyaláson tanúsított mentális állapota, valamint öngyilkossági szándéka miatt.

A férfit ezért májusig az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben vizsgálják - mondta a lapnak B. Gábor ügyvédje, aki egyetért az elmemegfigyeléssel, és indítványozni fogja egy új szakértő kirendelését, mivel a korábbi nem vette figyelembe a fiatalember családjában fennálló pszichés problémákat.