Korábbi írásos ígéretével mondatná le Bokrost az MDF

Vágólapra másolva!
Egy korábban adott írásos nyilatkozatára hivatkozva próbálja meggyőzni Bokros Lajost az MDF arról, hogy adja vissza EP-képviselői mandátumát. Pénteken Bokros azt mondta, hogy a párt kérése ellenére brüsszeli képviselő marad.
Vágólapra másolva!

Bokros Lajos aláírt egy olyan nyilatkozatot, amely szerint, ha őt az EP-képviselőségtől visszalépésre kéri az MDF, azt megteszi - mondta Viniczai Tibor, az MDF alelnöke vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón. Viniczai az iratot az újságíróknak is megmutatta. A pártelnök szerint az ügyben még egyeztetnek jogászokkal, de szerinte Bokros Lajos számára "erkölcsi kérdés", hogy a magyar közéletben továbbra is egy hiteles politikus képét akarja mutatni magáról vagy sem.

Makay Zsolt, a párt elnöke február 19-én jelentette be, hogy az MDF országos választmányának több mint nyolcvan százaléka gondolja úgy, hogy Bokros Lajos "méltatlan" az EP-munkára, ezért levélben fordult Bokros Lajoshoz, amelyben azt kérte, március elsejével adja vissza a mandátumát, ellenkező esetben "feliratkozik a mandátumtolvajok hosszú listájára".

Bokros Lajos pénteken levélben közölte Makayval, hogy nem adja vissza EP-mandátumát. Úgy indokolt, hogy a választók legalább annyira az általa megtestesített programra és politikára szavaztak, mint általában az MDF-re, amikor két évvel ezelőtt beválasztották az Európai Parlamentbe.