Megakasztotta a forgalmat a havazás Szegeden

Vágólapra másolva!
A jegesedés miatt nem tudnak felmenni a hidakra a kamionok és a teherautók, ezért a rendőrség leállította a forgalmat Szegeden, ahol egy nap alatt 15 centi hó esett. Szabolcsban tizenhét baleset történt, ott 5-10 centis a hó. Borsodban több mint harminc munkagép takarítja az utakat.
Vágólapra másolva!

A 43-as főúton levő Bertalan hídon kora reggel egy kamion fordult keresztbe a szegedi oldalon. A kamiont a tűzoltók segítségével sikerült kimenteni, utána a rendőrök már nem engedtek a hídra több nehéz járművet. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Csongrád megyei diszpécserének tájékoztatása szerint Szegeden hat munkagéppel végzik a hóeltakarítást és a szórást, járhatatlan utak nincsenek. Csütörtökön egész nap havazott, Szegeden 15 centiméter hó esett, ez a mennyiség péntek estig várhatóan 30 centiméterre növekszik.

Az elmúlt huszonnégy órában tizenhét baleset történt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei utakon, a szél kisebb hóátfúvásokat okoz, de a folyamatos hóeltakarítás és nincs fennakadás. A havazás miatt lelassult a közlekedés, a távolsági autóbusz-járatok kisebb, 15-20 perces késéssel érkeznek végállomásaikra. A havas utakon az elmúlt 24 órában 17 balesethez riasztották a térség tűzoltóit, főként árokba csúszott járművek mentéséhez.

Több mint harminc munkagép takarítja Borsod-Abaúj-Zemplén megye útjait, néhány szakaszon a szél is nehezíti a munkát - tájékoztatott a Magyar Közút Kht. Megyei Igazgatósága. A közlés szerint a péntekre virradóra hullott átlagos hómennyiség 1-8 centiméter között változik a megye területén, a főutak latyakosak, sónedvesek, a mellékutak havasak, hókásásak. A térségből több helyről is hóesést, hószállingózást jelentettek kora délután. Taktaharkány és Hernádnémeti között a szél is hordja a havat, ott kiemelten vigyáznak a közútkezelő munkatársai arra, hogy az útszakasz járható legyen. Egyelőre fennakadást nem okoz a közlekedésben a hóátfúvás.