Huszonöt tűzoltó küzd a kigyulladt nádassal Szigligetnél

Vágólapra másolva!
Kigyulladt a nádas pénteken a Balaton északi partján, Szigliget határában, személyi sérülés nem történt. Lapátokkal is próbálják a tűz továbbterjedését megakadályozni annál a csónakkikötőnél, ahová a járműfecskendő nem tud közel menni.
Vágólapra másolva!

Meggyulladt a nádas pénteken a Balaton északi partján, Szigliget határában. A 7-8 hektárnyi területre kiterjedő lángokat mintegy 25 tűzoltó igyekszik megfékezni, személyi sérülés nem történt - közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese az MTI-vel.

Sztanke Zoltán hozzátette: az oltást nehezíti, hogy járműfecskendővel nem lehet közel menni egy veszélyeztetett csónakkikötőhöz és a közeli nádfeldolgozó üzemhez. Információi szerint ezen a két helyen lapátokkal és más kézi eszközökkel próbálják megakadályozni a tűz továbbterjedését, a két létesítménynél a közvetlen veszély már elmúlt.

Az ügyeletes elmondta, hogy a lángokat az ajkai, a badacsonytomaji és a keszthelyi hivatásos tűzoltók, valamint három község - Zalahaláp, Balatongyörök, Kővágóörs - önkéntesei igyekeznek megfékezni. Sztanke Zoltán a tűz okáról és a kár összegéről egyelőre nem tudott nyilatkozni.