Vágólapra másolva!
Megnehezítheti a nemrég létrejött a közmédiumoknak műsorokat gyártó alap gazdálkodását a kormány által tervezett stabilitási tartalék, amely szerint ötmilliárd forintot zárolnának a közmédia büdzséjéből. A Népszabadság úgy tudja, tavasszal kezdődik az átszervezés és a létszámleépítés a közmédiumoknál.
Vágólapra másolva!

Ötmilliárd forintot zárolnának a közmédia költségvetéséből a stabilizációs tartalék miatt - írja a Népszabadság. A zárolás az idén 63,1 milliárdos költségvetésű Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapot érintené. A lap szerint a közmédiumoknak műsorokat gyártó alap gazdálkodását több tényező is nehezíti még. Ugyan a Magyar Rádiótól 2 milliárd forintos bankbetétet kapott, a Duna TV-től egymilliárd feletti, míg az MTV-től több mint tízmilliárdos adósságot örökölt.

Közben a Népszabadság értesülései szerint tavasszal kezdődhet az átszervezés és a leépítés, egyes vezetői körökben összesen ezerfős elbocsátásról beszélnek. A végleges létszámot ahhoz fogják igazítani, hogy mennyi ember szükséges a két közszolgálati tévé és a rádió tervezett új műsorstruktúrájának elkészítéséhez, valamint a Magyar Távirati Iroda égisze alatt létrejövő hírcentrum és közös internetes portál működtetéséhez. A lap arról is ír, hogy információik szerint minimum negyedévet csúszhat a közszolgálati médiumok szeptemberre tervezett új műsorstruktúrájának elindítása.