Blikk: Nagyobb irodába költözött Orbán Viktor

Vágólapra másolva!
A miniszterelnök átalakíttatta a Parlamentnek azt a szárnyát, ahol a miniszterelnöki dolgozószoba volt - írta a Blikk a csütörtöki számában. Orbán Viktor így átköltözött egy másik, nagyobb terembe. A miniszterlenök szóvivője utalt arra, hogy ha az ország államadóssága 60 százalék alatt lesz, akkor esetleg külön épületbe helyezhetik a kormányt, hogy a hatalmi ágak ne egy épületben legyenek.
Vágólapra másolva!

Fogadószobát csinált az eddigi, 70 négyzetméteres miniszterelnöki irodából Orbán Viktor, ő pedig átköltözött az úgynevezett Nándorfehérvári terembe - írja csütörtöki számában a Blikk. A 180 négyzetméteres szoba déli tájolású ablakaiból a budai várat, a Dunát, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumot és a Kossuth tér jó részét is belátni (az irodákról itt talál képeket).

Orbán Viktor korábban már lecserélte Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc székét, mert az - mint a lap írja - szerinte túl "részvénytársaságis" volt.

A Miniszterelnökség nem nyilatkozott arról, hogy mennyibe került az átalakítás, sem pedig azt, hogy pontosan mi volt az oka a költözésnek. A miniszterelnök szóvivője, Szijjártó Péter azt mondta: ez még így is olcsóbb, mint ha a miniszterelnöknek a Parlamenten kívül kerestek volna helyet, amit egyébként az "európai hagyományok" megkövetelnének.

"Ha majd az ország államadósságát mondjuk 60 százalék alá csökkentjük, akkor el lehet gondolkodni azon is, hogy mi is európai megoldást válasszunk", hogy a hatalmi ágak székhelye ne egy épületben legyen - mondta Szijjártó Péter.

Előző, 1998-tól 2002-ig tartó miniszterelnöksége idején Orbán a Parlament középső részén elhelyezkedő 36-os számú irodában dolgozott, melyet eredetileg az épület tervezője, Steindl Imre a mindenkori kormányfőnek szánt. A Kupolateremhez közel eső helyiségben azonban egyszerre legfeljebb csak négyen tudtak tárgyalni.