Jövőre indul a Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Vágólapra másolva!
A kormányszóvivő szerdai bejelentése szerint jövő januárban kezdi meg működését a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, amelynek létrehozásáról egy decemberi kormányhatározat rendelkezett.
Vágólapra másolva!

A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, a Rendőrtiszti Főiskola és a Budapesti Corvinus Egyetem Közigazgatástudományi Karának jogutódjaként 2012. január 1-jével megkezdi működését a Nemzeti Közszolgálati Egyetem - jelentette be szerdán a kormányszóvivő. Nagy Anna közölte: az egyetem létrehozása nagyon jelentős lépés a közigazgatás reformjában.

A kormányszóvivő szerint a felsőfokú közszolgálati szakembereket képző egyetem egyik épülete lehet a Józsefvárosban található egykori Ludovika Akadémia, amelyet az utóbbi évtizedekben méltatlanul elhanyagoltak.

A kormányszóvivő elmondta, Navracsics Tibor miniszter az egyetem létrehozásának tárcaközi koordinálására, illetve az átalakulással kapcsolatos ügyek egyeztetésére dr. Kis Norbertet miniszteri biztossá nevezte ki.

Az egyetem létrehozását egy december végén megszületett kormányhatározat rendelte el, amely szerint az egyetem létrehozására azért van szükség, hogy a polgári közigazgatásban, a honvédelemben, a rendvédelemben és a nemzetbiztonsági szolgálatok berkeiben erősítsék a hivatástudatot, a szakértelmet, és csökkentsék a pályaelhagyást. "Ezért összehangolt utánpótlásképzésre van szükség" - áll a határozatban, amely szerint a továbbképzéseket is az egyetemen szervezik majd a közigazgatási vezetők számára.