Tárki: Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága

Vágólapra másolva!
Tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága februárban, de a Fidesz-KDNP még mindig sokkal népszerűbb minden más politikai pártnál - áll a Tárki Társadalomkutatási Intézet legfrissebb kutatásában. 
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hónapokkal ellentétben a kormánypártok támogatottságának csökkenése nem a bizonytalan választók táborának növekedésével, hanem a többi párt szavazótáborának kismértékű bővülésével jár együtt - közölte a Tárki Társadalomkutatási Intézet szerdán. Ez az eredmény azonban egyetlen ellenzéki párt esetében sem jelent lényeges erősödést.

A Tárki ezer ember megkérdezésén alapuló februári kutatása szerint a pártválasztók körében a Fidesz-KDNP támogatottsága a januári 65%-ról februárra 61%-ra csökkent, miközben az MSZP-é 17%-ról 18%-ra változott. Ezzel párhuzamosan az MSZP támogatottsága a teljes népesség körében lényegében nem változott november óta (10% körül mozog), a pártválasztók körében pedig (14-ről 18%-ra), 4 százalékponttal nőtt. Ez azt is jelenti, hogy míg novemberben egy MSZP-szavazóra öt Fidesz-KDNP szavazó jutott, addig februárra egy szocialista szimpatizánsra már csak három és fél kormánypárti szavazó jut.

A másik két parlamenti párt támogatottsága továbbra sem változott számottevően az elmúlt egy hónapban, hiszen a teljes népességen belül a Jobbikra a választók 6%-a helyett 7%, az LMP-re 4% helyett 5% szavazna. A pártválasztók körében a Jobbik tábora 12%-ra nőtt a januári 11%-ról, az LMP-é pedig 6%-ról 8%-ra változott.