Népszabadság: A kikotyogott műsorrend miatt bukhatott Süveges Gergő

Vágólapra másolva!
A Népszabadság információi szerint Süveges Gergő múlt csütörtöki lemondásában szerepet játszott az is, hogy kedden egyeztetés nélkül hozta nyilvánosságra a szeptembertől induló gyermek-, ifjúsági és családi csatorna tervezett műsorstruktúráját. A posztról hat hét után távozott.
Vágólapra másolva!

Süveges Gergő február 17-én jelentette be a lemondását az M2 intendánsi posztjáról, amelyet január elseje óta töltött be. Az MTV hivatalosan azzal indokolta távozását, hogy az elmúlt két hónap tapasztalatai alapján a lelkiismeretes műsorvezetői munka és a csatorna működtetése mellett nem lenne elég ideje a családjára, az intendánsi és a műsorvezetői feladat csak ennek árán lett volna folytatható együtt. Ezért márciustól visszatér a műsorvezetői munkához.

A Népszabadság információi szerint jelentősen közrejátszott Süveges távozásában az is, hogy múlt kedden az m2intendans.blog.hu című blogján, majd a Facebookon is nyilvánosságra hozta az M2 őszi műsorstruktúrájának tervezetét, de ezt előre nem egyeztette és nem is hagyatta jóvá a főnökeivel, és a műsorokat majd gyártó műsor-szolgáltatási alap illetékeseivel sem. Süveges Gergő ugyan jelezte, hogy ez csak egy terv, de részletesen leírta, hogy hogyan fog festeni egy hétköznap a majdani gyermek-, ifjúsági és családi csatornán. Feltette az internetre a csatorna 24 órás tervezett műsorrendjét, a műsorok sorrendjével, címeivel együtt.

Ez a lépése meglepetést, megütközést keltett a szakmában, hiszen a televíziók műsorigazgatói a tervezés idején még hétpecsétes titokként őrzik a tervezett műsorstruktúrát, különösen a műsortípusokat, a címeket, az időbeosztást tartalmazó táblázatot, nehogy a konkurencia ahhoz igazítsa a saját műsorrendjét.

Süveges Gergő március 15-én egész napos adással akarta bemutatni a tévénézőknek, hogy milyennek képzelik ez az MTV kettes csatornáját ősztől - ám ezek a tervek nem valósulhatnak meg. Erről itt olvashat.