Idén 24 milliárd forintot költene az utakra és hidakra a főváros

Vágólapra másolva!
Költségvetési tervezete szerint mintegy 24 milliárd forintot fordítanának út-, illetve hídfelújításra az idén Budapesten. A pénzből megújulhat többek között a Fóti út, a Szentmihályi út és a Kamaraerdei út egy-egy szakasza, valamint a Kacsóh Pongrác úti és az Ajtósi Dürer sori aluljárók.
Vágólapra másolva!

Két fordulóban tárgyal a Fővárosi Közgyűlés Budapest költségvetéséről, először a csütörtökre összehívott rendkívüli ülésen. A tervezet szerint útfelújításra 7,3 milliárd, hídfelújításra pedig 16,8 milliárd forint juthat 2011-ben.

Megújulhat a többi között a Kapy utca, a Nagyszombat utca, a Fóti út, a Jagelló út, a Késmárk utca, a Szentmihályi út, a Kamaraerdei út egy-egy szakasza, illetve az Ady Endre tér. A következő három év útfelújítási programját is elkezdik összeállítani, a tervezésre 100 millió forintot különítettek el. A forgalomirányító rendszer felújítására 52 millió forintot szánnak.

Még 2009-ben tervezték, de várhatóan 2011-re csúszik a Kacsóh Pongrác úti és az Ajtósi Dürer sori, valamint a Nagykőrösi útnál lévő gyalogos-aluljárók felújítása, és idén készítik elő a Petőfi híd felújítási terveinek dokumentumait.

A 2011-re tervezett felújítások között az egyik legfontosabb a Kerepesi út feletti közúti híd építése a MÁV-vágányok felett, az átépítést az idén kezdik, a becsült költség 150 millió forint. Ugyancsak az idén kezdődnének meg a Sibrik Miklós úton lévő, a MÁV-vágányokon, valamint a Ferihegyi gyorsforgalmi úton átívelő felüljáró átépítésének munkálatai, 2011-ben erre szintén 150 millió forintot fordítanának. Ezenkívül a II. kerületben gyalogos- és közúti híd építését is tervezik.