Kivilágított ravatalozóval is okozott botrányt a farsangolókat fenyegető fegyveres

Vágólapra másolva!
Az iskola farsang után fegyverrel fenyegette a gyerekeket, majd egy férfire is ráfogta pisztolyát egy férfi Tiszapalkonyán, az intézkedő rendőr fején pedig kettétört egy partvisnyelet. A rendőrség két eljárást is indított ellene.
Vágólapra másolva!

Fegyverrel érkezett egy farsangi bálnak otthont adó épülethez egy részeg férfi Tiszapalkonyán. Az eset még február 18-án történt, de csak kedden számolt be róla a rendőrség. A férfi előbb a művelődési háznál fenyegetőzött, majd hazament, és később rátámadt a kiérkező rendőrökre is.

A művelődési házban a helyi általános iskola farsangját tartották aznap, a bál esete kilenc órakor ért véget, a gyerekek és a felnőttek is hazamentek - mondta el az [origo]-nak az egyik szervező férje, aki szerint már csak arra vártak, hogy a teremben elpakoljanak a diszkósok. A férfi szerint a közeli buszmegállóban még ott ült egy csapat gyerek, akik korábban ott voltak a farsangon. Fél tíz tájban az egyik gyerek beszaladt a művelődési házba. "Akkor ért oda illuminált állapotban egy fickó, be akart menni, de elálltam az útját" - mondta az [origo]-nak a neve elhallgatását kérő férfi.

Elmondása szerint kis híja volt, hogy nem verekedett össze a terepszínű ruhát viselő férfival, aki egyszer csak hátralépett, és belső zsebéből elővette a pisztolyt, ráfogta, és azzal fenyegette tovább. Később a gyerekek elmondták neki, hogy már őket is fegyverrel fenyegette meg a padnál, mire ők szétszaladtak. A támadó az egyik gyereket követve jutott el a művelődési házhoz. A fenyegetésből aztán nem lett semmi, a férfi elrakta a fegyvert és elhajtott a biciklijével.

A rendőrséget a helyi polgárőrök riasztották. Az [origo]-nak nyilatkozó férfi szerint a terepruhás férfi a házához érkező rendőrökre is rátámadt, az egyikük fején eltört egy partvisrudat.

A rendőrség egy engedély nélkül tartott gázriasztó fegyvert foglalt le a férfinél a házkutatás során. A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett garázdaság, míg ezzel párhuzamosan a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Nyomozóügyészség hivatalos személy elleni erőszak miatt indított eljárást a tiszapalkonyai férfival szemben. A férfi nem tudta megmagyarázni, hogy miért cselekedett így.

Az [origo]-nak nyilatkozó férfi azt mondta, csak látásból ismeri a támadót, aki mindig terepszínű ruhában és barettsapkában jár biciklivel. A polgármester szerint a férfinak már korábban is volt konfliktusa a helyiekkel, november 1-én villogó fényfüzérekkel díszítette fel a ravatalozót, amit ő a halottak iránti tisztelet jelének szánt, de a faluban megbotránkozást keltett, így a polgármester leszedette a díszkivilágítást. "Látszott, hogy más elképzelései vannak a dolgokról" - mondta Lasztóczi László Attila polgármester.