Egymillió forintot csalt ki balatonalmádi nőktől egy jósnő

Vágólapra másolva!
Egy rontás miatt fordult jósnőhöz két balatonalmádi nő, akiknek a siker érdekében egymillió forintot kellett volna elégetniük. A szolgáltatásért 5, illetve 35 ezer forintot kérő jósnő társa azonban elvitte a fazékba helyezett pénzt, sőt, a jósnő ezután hárommillióra növelte a szükséges összeget, az átvert nők azonban ekkor már gyanút fogtak, és feljelentették a csalót.
Vágólapra másolva!

Egymillió forintot csalt ki egy magát jósnőnek mondó veszprémi asszony egy Balatonalmádiban élő idős nőtől és annak lányától, a rendőrség az ügyben csalás bűntette miatt indított eljárást - mondta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Futtató Norbert sajtóügyeletes szerint az idős asszony újsághirdetés alapján február elején jelentkezett az állítólagos jósnőnél, aki azt közölte vele, hogy ő és a lánya rontás alatt állnak, elátkozták őket, és nemsokára meg is halnak. A jósnő a szolgáltatásért ötezer forintot kért, s kilátásba helyezte, hogy 35 ezerért leveszi róluk a rontást.

A sajtóügyeletes tájékoztatása szerint az asszony nemsokára a lányával együtt tért vissza, s vitték magukkal a kért összeget, továbbá gyertyát, törülközőt, tyúkot és tojásokat, ám az állítólagos jósnő azzal állt elő, hogy csak akkor lesznek biztonságban, ha egymillió forintot visznek, amit egy fazékban kell elégetni.

Anya és lánya hétfőn vitte el az egymillió forintot, amelyet hitelként vettek fel egy bankban, a jósnő fazékba rakta a pénzköteget, majd egy-két bankót az utasítására gyertyával meggyújtottak. A sajtóügyeletes tájékoztatása szerint eközben ő "varázsolt", aztán hirtelen törülközővel takarta le a fazekat, és azzal egy másik nő kirohant a szobából.

A csaló vérszemet kaphatott - mondta a sajtóügyeletes -, ugyanis azt közölte az áldozatokkal, hogy az egymillió forint sem elég a rontás levételéhez, ahhoz ugyanis legalább hárommillió kell. A fiatal nő ekkor már gyanút fogott, és csalás miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a veszprémi rendőrkapitányságon, ahol kedden elrendelték a nyomozást.