Tavasszal állami segítséget kaphat a BKV Tarlós szerint

Vágólapra másolva!
A főpolgármester szerint összeomlik a BKV, ha nem kap állami támogatást. Tarlós István az ATV Jam című műsorában azt mondta, hogy már márciusban megérkezhet a segítség.
Vágólapra másolva!

Budapest főpolgármestere szerint úgy néz ki, hogy már márciusban megkapja a BKV az államtól az első - ahogy ő fogalmazott - jóságinjekcióját. Tarlós István az ATV Jam című műsorában megismételte azt a korábbi kijelentését, hogy állami támogatás nélkül összeomlik a BKV.

A főpolgármester ugyanakkor arra a kérdésre, hogy ez bekövetkezhet-e, úgy válaszolt: nem gondolná, hogy erre valóban sor kerülne, mert a kormány jól tudja, hogy miről van szó, és a megoldás készen áll.

Vitézy Dávid, a fővárosi közlekedési rendszert koordináló Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója pénteken az MTV Ma Reggel című műsorában azt mondta: bárhogyan szabályozzák is a közlekedést, az sosem lesz önfenntartó. Jelenleg 30 milliárd forint hiányzik a BKV költségvetéséből, és ekkora tartalék nincs a rendszerben. A BKV teljes adósságállománya jelenleg eléri a 77 milliárd forintot.