Hírszerző.hu: Közpénzből fizetik a polgármester életbiztosítását Salgótarjánban

Vágólapra másolva!
A fizetése mellé havi életbiztosítást szavazott meg Salgótarján polgámesterének a közgyűlés - értesült a Hírszerző.hu. A honlap megkeresésére a polgármesteri hivatal nem válaszolt az elmúlt hetekben. Az ellenzékben lévő MSZP szerint elfogadhatatlan a helyzet.
Vágólapra másolva!

Havi 130 ezer forintos életbiztosítást szavazott meg fizetésén felül a város polgármesterének Salgótarján közgyűlése - írja a Hírszerző.hu. A honlap szerint az ellenzékben lévő helyi MSZP elfogadhatatlannak tartja az ügyet, miközben a polgármesteri hivatal a honlap többször megkeresésére sem reagált érdemben az ügyre az elmúlt hetekben.

A helyi MSZP szerint általában az a szokás, hogy a mindenkori ellenzék megszavazza a polgármester fizetését, így ők sem emeltek kifogást Székyné dr. Sztrémi Melinda jövedelme ellen, még úgy sem, hogy a politikus országgyűlési képviselő is, és a Hírszerző.hu számításai szerint másfélmillió forintot keres havonta. A Hírszerző.hu-nak nyilatkozó Dóra Ottó önkormányzati képviselő (a 2010-es önkormányzati képviselőválasztáson ő volt az MSZP polgármesterjelöltje) szerint a salgótarjáni Fidesz a közpénzből fizetett életbiztosítás kapcsán azt mondta, hogy ez máshol is jár a polgármestereknek.