Hétfőtől él a bérmonitoring-bizottság zöld száma

Vágólapra másolva!
Hétfőtől hívható a bérmonitoring-bizottság által működtetett ingyenes zöld szám. A bizottság feladata, hogy megvizsgálja, teljesültek-e az Országos Érdekegyeztető Tanács ülésén született bérmegállapodások.
Vágólapra másolva!

Hétfőtől hívható a bér- és adómonitoring-bizottság által létrehozott zöld szám, a 06-80-205-204 - közölte a Fidesz. A február 16-án alakult, Rogán Antal által vezetett bizottság feladat az, hogy mind a köz-, mind pedig a magánszférában megvizsgálja, teljesültek-e az Országos Érdekegyeztető Tanács ülésén született bérmegállapodások. A bizottság honlapja a Fidesz honlapján keresztül is elérhető.

Rogán Antal korábbi sajtótájékoztatóján elmondta: első helyen a közszférát és az ahhoz tartozó állami vállalatokat vizsgálják meg, de - mint fogalmazott - szeretnének "körülnézni az önkormányzatok környékén is". Emellett a magánszférát érintően is vizsgálódni akarnak, álláspontja szerint ugyanis fel kell gyorsítani azt az időt, amíg a bérmegállapodásról szóló döntések "végigmennek" a bérrendszeren. Rogán Antal emlékeztetett: az OÉT ülésén hozott bérmegállapodás arról szólt, hogy a minimálbér 6,1 százalékkal, a garantált bérminimum pedig 5 százalékkal emelkedik. Az a megegyezés is megszületett, hogy ez a bérnövekedési ütem jellemző lesz a teljes munkavállalói szférában.